Zoë Slagter blijft basketballen bij bv Den Helder en Nino Gorissen komt naar de Suns

Zoë Slagter blijft basketballen bij bv Den Helder en Nino Gorissen komt naar de Suns
Zoë Slagter dreigend onder het bord tegen Lions.
© Archieffoto
Den Helder

Zoë Slagter speelt ook het komende seizoen bij bv Den Helder en daarmee heeft trainer/coach Mario Bennes zijn selectie voor het komend seizoen rond. Nino Gorissen (21) speelt volgend seizoen bij Den Helder Suns.

Zowel Bennes als voorzitter Tim Toonstra toonde zich opgetogen met het besluit van Slagter. De coach: ,,Voor mij en het bestuur was het snel duidelijk dat we de selectie van het afgelopen seizoen zoveel mogelijk bij elkaar wilden houden. Zoë speelde daarbij een belangrijke rol. Zij heeft er een goed seizoen opzitten en heeft nog volop mogelijkheden om zich te ontwikkelen. We zaten al een tijdje op haar jawoord te wachten, maar ze wilde zich eerst richten op haar examens en die heeft ze gehaald.’’

De 1.86 meter lange center blijft deel uitmaken van het opleidingsprogramma van de NBB en komt, net als nieuwkomer Kiki Fleuren, twee keer in de week naar Den Helder om daar te trainen. Het afgelopen seizoen werd ze in het tweede All Star Team gekozen. Ook Slagter maakt deel uit van Jong Oranje dat begin augustus in het Tsjechische Klatovy het EK speelt.

In vergelijking met vorig seizoen, waarin een gedeelde tweede plaats werd bereikt, zijn Janiek van Veen die een buitenlands avontuur ambieert en de naar een Amerikaans college vertrekkende Linda van Schaik verdwenen.

Spelverdeler Gorissen doorliep bij Landslake Lions de jeugdopleiding en kwam er ook voor het eerste team uit, tot hij in 2017 de overstap maakte naar Basketball Academie Limburg in Weert.

De voormalig jeugdinternational maakte afgelopen week deel uit van het Oranje B-team, dat onder leiding staat van Suns-coach Peter van Noord. ,,Ik had Nino al eerder in het vizier. Hij speelt met gif en branie, combineert basketbalintelligentie met snelheid.’’ Gorissen zelf liet weten toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

Meer nieuws uit Sport Den Helder

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons