Twee opvallende nieuwkomers: Mo Ajnane en Rano Burger sluiten aan bij Purmersteijn

Mo Ajnane (links) in actie namens Telstar.

Mo Ajnane (links) in actie namens Telstar.© Archieffoto/Jeroen Meuwsen

Purmerend

Met Mohammed Ajnane en Rano Burger heeft zondaghoofdklasser Purmersteijn enkele dagen na de sluiting van de overschrijvingstermijn toch nog twee versterkingen aan zich weten te binden. Beide voetballers hebben ervaring opgedaan bij een betaaldvoetbalorganisatie en waren niet gebonden aan een club waardoor het overschrijden van de datum van 15 juni geen beletsel vormde.

Ajnane kwam twee seizoenen geleden uit voor Telstar, maar liep een zware blessure op waardoor zijn contract niet werd verlengd. Hij stapte over naar derdedivisionist OFC, waar hij in de winterstop vanwege ’gebrek aan plezier’ opstapte. In de afgelopen maanden bracht hij zijn conditie op peil bij AZ.

Burger kwam het afgelopen seizoen uit voor FC Groningen. De Zaandammer maakte deel uit van het onder negentienteam en kwam meerdere keren uit voor Jong FC Groningen, dat uitkwam in de derde divisie. De club heeft echter besloten het beloftenteam terug te trekken uit de voetbalpiramide. Mede daardoor was er bij FC Groningen geen toekomstperspectief voor de jonge voetballer en moest zijn zaakwaarnemer Paul Nortan op korte termijn op zoek naar een nieuwe club. In Purmersteijn zien beiden een goed tussenstation in de ontwikkeling van de carrière van de Zaandammer.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.