PublieksEdison voor Blue van Preacher Men en organist Rob Mostert

PublieksEdison voor Blue van Preacher Men en organist Rob Mostert
Muzikant en Edisonwinnaar Rob Mostert
© Ella Tilgenkamp
Middelie

Hammondorganist Rob Mostert uit Middelie heeft met zijn Preacher Men de Edison Jazzism publieksprijs 2019 in de wacht gesleept. De prijs gaat naar het album Blue van het jazztrio.

The Preacher Men kregen veruit de meeste stemmen. Ze scoorden 29 procent van de publieksstemmen. Eric Vloeimans kwam op de tweede plaats.

,,Yes!!!’’, reageert Mostert dolblij vanuit de studio. ,,Ik heb er behoorlijk voor moeten sjouwen de afgelopen jaren’’, zegt hij met een knipoog. Doelend op de loodzware Hammond B-3 die hij voor ieder optreden mee moet zeulen. ,,We zijn superblij het is een geweldige erkenning. Eric Vloeimans tweede, dat vind ik een hele eer want ik heb Eric heel hoog zitten.’’

De Edison krijgen zij op 7 juli tijdens Edison Jazz/World 2019 in LantarenVenster – Rotterdam. Het concert en uitreiking is onderdeel van North Sea Round Town – het fringe festival van North Sea Jazz Festival.

Er kon gestemd worden op tien genomineerde albums. Ruim 29 procent van alle stemmen ging naar Blue van The Preacher Men. Als tweede eindigde Eric Vloeimans, Jeroen van Vliet en Kinan Azmeh met Levanter gevolgd door het album Abriendo Camino van het DHD Trio.

Mostert preekt al weer ruim drie jaar een mix van blues, jazz en soms een vleugje soul met Efraïm Trujillo op de saxofoon, Chris Strik op drums. Hun album Blue is al eerder door Jazzism als beste bluesalbum van 2018 is verkozen. ,,Heel mooi dat we dit hebben binnengehaald. Dit voelt echt als een grote waardering.’’

Meer nieuws uit Waterland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons