Voetbalclub Purmersteijn met twee eerste elftallen in zaterdagcompetitie

Purmerend

Purmersteijn gaat met twee standaardteams deelnemen aan de zaterdagcompetitie. De zondagse hoofdmacht van de voetbalclub uit Purmerend speelt komend seizoen op zaterdag. De ’echte’ zaterdagploeg is afgelopen seizoen via de nacompetitie gepromoveerd naar de tweede klasse.

Purmersteijn is akkoord gegaan met het verzoek van de KNVB om het door promoties en degradaties ontstane tekort aan teams in de zaterdag hoofdklasse op te vangen. Het bestuur, de Technische Commissie, de technische staf en de spelersgroep van Purmersteijn zondag 1 hebben positief gereageerd op het voorstel van de KNVB om de overstap naar de zaterdagse hoofdklasse te maken.

,,Binnen de vereniging is al langer nagedacht of de overstap met het vlaggenschip naar de zaterdag gemaakt moet worden’’, aldus de verklaring van het bestuur.

,,De landelijke discussie over het zaterdagvoetbal versus het zondagvoetbal is erg actueel. Daarbij wordt veelal aangegeven dat het zaterdagvoetbal meer leeft en veel spelers een voorkeur hebben voor de zaterdag.’’

Met de KNVB is afgesproken dat beide hoofdmachten wekelijks om en om op eigen veld spelen. Purmersteijn zondag 1 zal de thuiswedstrijden om 18 uur beginnen. De indeling van de hoofdklassen wordt 1 juli bekendgemaakt. Purmersteijn rekent op derby’s tegen RKAV Volendam, Swift en De Dijk.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen