SEW voor finale met IVV naar ZOB

Met twee treffers had Mitch Rekveld zondag een groot aandeel in de zege op KGB en daarmee de plek van SEW in de finale van de nacompetitie.
© Foto Jaap van der Pijll
Nibbixwoud

De voetballers van SEW zijn nog negentig minuten verwijderd van een plek in de tweede klasse. Donderdag staan ze in de finale van de nacompetitie tegenover IVV.

Voor de mannen van trainer Volkert Jan Putting is het de laatste kans op promotie. De eerste mogelijkheid ging twee weken geleden verloren met de nederlaag tegen VIOS-W. Voor SEW was er toen nog een ontsnappingsroute, maar hiervoor moest er twee keer gewonnen worden. Zondagmiddag werd de eerste hobbel genomen in de vorm van KGB. De Bovenkarspelers werden met 5-2 verslagen.

IVV plaatste zich voor de finale door in Diemen te winnen van Zwaluwen Utrecht. Tien minuten voor tijd stonden de Landsmeerders nog met 1-4 voor, maar toch werd het nog spannend. Uiteindelijk werd het 3-4.

Net als SEW verspeelde ook IVV de eerste kans op promotie door in de tweede ronde van de nacompetitie te verliezen van DCG. In de reguliere competitie eindigde IVV als nummer 3 van de derde klasse C.

Het duel met de ploeg uit Landsmeer vindt plaats op neutraal terrein. De clubs treffen elkaar op het veld van ZOB in Zuidoostbeemster. De strijd om het ticket naar de tweede klasse begint om 20 uur.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen