Finaleavond Haarlem International Comedy Knockout Series

Finaleavond Haarlem International Comedy Knockout Series
Jacob Adriani is de enige Nederlandse finalist.
© Archieffoto Erna Faust
Haarlem

Een Rus, een Brit, een Nederlander... de deelnemers aan de finale-avond van de Stand-up Comedy competitie in Hotel Raecks die vrijdagavond plaatsvindt komen uit verschillende landen.

Hicks - Haarlem International Comedy Knockout Series - begon eind maart met een aantal voorronden waar uiteindelijk zeven finalisten uit voort zijn gekomen. De in het Engels gevoerde stand-up comedy-avonden waren in eerste instantie bedoeld voor de vele expats die in Haarlem wonen, maar geleidelijk kwamen er ook steeds meer Haarlemmers zelf kijken, vertelt Thijs Stevens van Hotel Raecks. Hij verwacht vrijdagavond zo’n 70 belangstellenden voor de finale.

De vijf voorrondes die zijn gehouden resulteerden in evenzoveel finalisten die zijn aangevuld met twee comedians die zich via een halve finale alsnog wisten te plaatsen. Emily Higginson (VS), Benedetto Zurlo (Italië), Richard Walker (VK), Amyra te Nijenhuis (VS), Jacob Adriani (Nederland), Sergej Lopouchanski (Rusland) en Sharon Em (Ierland) strijden om de titel.

De finaleavond begint vrijdag om 19.30 uur en volgens Stevens kan het publiek ’een hilarische finale’ verwachten. Een jury bepaalt uiteindelijk wie tot winnaar wordt uitgeroepen via ’bepaalde richtlijnen’. Wat die richtlijnen zijn blijft een beetje vaag, maar tijd speelt zeker een rol. ,,Ze krijgen een kwartier per deelnemer de tijd. Die tijdslimiet is ook een factor die meeweegt bij de jurering, ze moeten er dus voor zorgen dat hun optreden niet te kort en niet te lang is.’’

Kaarten zijn verkrijgbaar via hotelraecks.nl en zijn 9 euro in de voorverkoop (12 euro aan de zaal).

Meer nieuws uit Haarlem

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons