Frustratie loopt op bij honkballers van Alcmaria Victrix

Haarlem

Eigenlijk zou het inhaalduel van de honkballers van overgangsklasser Alcmaria op het veld van Onze Gezellen vooral een lofzang op de 16-jarige pitcher Dylan Braak moeten zijn. Helaas voerde vooral frustratie dinsdagavond de boventoon na de 11-1 nederlaag.

Braak gooide vijf innings uitstekend, zag coach Lisandro Tromp. ,,Hij is echt een talent. Maar we speelden vandaag helaas niet alleen tegen OG. Er werden voortdurend wijdballen gegeven terwijl het slag was. Zelfs het thuispubliek begon er op te reageren”, vertelde Tromp. En zo eindigde Alcmaria op het einde van de zeven innings op veertien keer vier wijd. ,,Terwijl het er hooguit drie waren. Dan kun je niet winnen. Het was eigenlijk gewoon een gelijkopgaande partij. We sloegen allebei ongeveer evenveel honkslagen en maakten amper fouten. Dan is dit echt heel frustrerend. Van hun elf punten waren er uiteindelijk acht onverdiend.”

Braak werd opgevolgd door Floris Kruijdenberg en hij op zijn beurt door Aloys Burger. ,,Maar er veranderde niets. En dan ga je er op gegeven moment steeds tegen in, maar ja dat helpt natuurlijk niet.”

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons