Premium

Werkstraf voor Krommenieër wegens likken aan oor vrouw

Alkmaar/Assendelft

De 20-jarige Romeo S. uit Krommenie moet 60 uur werkstraf gaan uitvoeren omdat hij op 27 augustus vorig jaar een vrouw in de Vomar in Krommenie van achteren besloop en haar in haar oor likte en een geluid maakte alsof hij klaarkwam.

Daarnaast kreeg hij 60 uur voorwaardelijke werkstraf en 120 dagen cel, waarvan 119 voorwaardelijk, opgelegd door de rechtbank in Alkmaar. Justitie had 100 uur werkstraf en 120 dagen cel, waarvan 119 voorwaardelijk, tegen S. geëist.

Ook moet hij een schadevergoeding van 265 euro betalen aan de vrouw wiens oor hij likte. Daarvan is 250 euro smartengeld. Het slachtoffer had ruim 1200 euro geclaimd omdat ze zware psychologische problemen aan het voorval over zou hebben gehouden, maar de rechtbank vond deze claim onvoldoende onderbouwd.

S. kwam destijds van een feestje en was zwaar onder invloed van drank en cannabis. Hij zegt te walgen van wat hij heeft gedaan, al kan hij zich er niks meer van herinneren. Zijn advocaat had vrijspraak bepleit wegens gebrek aan bewijs, maar volgens de rechter is er geen reden te twijfelen aan de verklaring van het slachtoffer, die wordt ondersteund door beelden van beveiligingscamera's in de supermarkt.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen