Premium

Heemskerk heeft nog geen plannen voor schoolpand na vertrek Islamitische basisschool Elif

Heemskerk heeft nog geen plannen voor schoolpand na vertrek Islamitische basisschool Elif
© Cyclomedia
Heemskerk

De gemeente Heemskerk heeft nog geen plannen met het gebouw waarin de Islamitische basisschool (IBS) Elif Heemskerk aan de Willem van Coulsterstraat 2 is ondergebracht.

Deze schoolinstelling houdt vóór de zomervakantie op te bestaan. De school is er in de vijf jaar van haar bestaan niet in geslaagd voldoende leerlingen te werven voor financiering vanuit het Rijk.

In het gebouw zit peuteropvang de Kikker en die blijft daar voorlopig gevestigd. Het pand is eigendom van de gemeente Heemskerk en heeft onderwijshuisvesting als bestemming. Dit blijft ook in de toekomst zo.

Lees ook: Islamitische Elif school in Heemskerk gaat dicht; te weinig leerlingen

De Stichting Islamitisch Onderwijs Noord-Holland (SIO NH) deed zes jaar geleden een aanvraag bij de gemeente Heemskerk voor de oprichting van een Islamitische school (IBS Elif Heemskerk).

Na goedkeuring door het ministerie van onderwijs is de school in het schooljaar 2014-2015 gestart met 21 leerlingen in de voormalige muziekschool aan de Kerklaan. Vervolgens is de school overgegaan naar drie noodlokalen aan de Visserstraat en is uiteindelijk verhuisd naar een eigen schoolgebouw op de huidige locatie.

Om in aanmerking te blijven komen voor subsidies vanuit het Rijk is door het schoolbestuur onderzocht of de school kon fuseren met een andere Islamitische school.

Ook is nagegaan of de school als dislocatie van de IBS Elif Hoorn kon blijven voortbestaan.

Heemskerk zegt dat zij in samenwerking met de gemeente Beverwijk in overleg met SIO NH en andere schoolbesturen kijkt of de overgebleven leerlingen een plek vinden op een andere school. De verwachting is dat dit lukt.

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen