Hertenpark Uitgeest viert zaterdag jubileum

Uitgeest

Het hertenpark in Uitgeest - waar overigens niet bepaald alleen herten lopen - viert zaterdag vanaf 14 uur het 55-jarig bestaan. Het college komt om 16 uur langs met drie afgevaardigden.

Deze maand gaf burgemeester Wendy Verkleij een lintje aan Hennie Lenselink, die 25 jaar vrijwilliger is bij het park. Ezels, nandoes, schapen, geiten, kalkoenen, kippen en konijnen zijn enkele van de diersoorten die er worden verzorgd. Dat moet met een mager budget. Zo slaakte penningmeester Thea Kater in december 2017 een hartenkreet die in het dorp werd gehoord. Nagels knippen bij een zwart hangbuikzwijntje, uit te voeren door een dierenarts, kost jaarlijks 170 euro en daar was amper geld voor.

Katers oproep bracht die maand nieuwe donateurs binnen en zo’n 4000 euro aan giften. In september vorig jaar volgde 1000 euro van non-profitorganisatie Wecycle. Deze houdt zich bezig met inzamelen en recyclen van afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen.

In december 2017 vertelde Kater deze krant dat ze in oktober niet kon slapen van de financiële zorgen. „Er stond nog maar 200 euro op de rekening.” Ze moest er toen van huilen. Maar er was ook licht in de duisternis. „We kregen uit een nalatenschap 1000 euro. Toen die meneer belde, zei ik dat ik hoopte op 100 euro. Maar duizend? Het is een wonder.”

De stichting had ooit wel zo’n 400 donateurs, anderhalf jaar terug waren er 177. De dalende lijn heeft natuurlijke oorzaken: overlijden en vergrijzing.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.