Bij1 start ook in Hilversum, Rebekka Timmer ’frontvrouw’

Rebekka Timmer.© foto studio kastermans

Leander Mascini
Hilversum

De politieke partij Bij1 van Sylvana Simons krijgt ook een lokale afdeling in Hilversum. Rebekka Timmer wordt - zoals ze het zelf noemt - de ’frontvrouw’ en dat is niet heel onverwachts te noemen.

Timmer stapte in november 2018 uit de SP, waarvoor ze raadslid was in Hilversum. Ze kon zich niet meer vinden in de landelijke lijn van de partij en noemde het migratiestandpunt van de SP als belangrijkste reden voor haar vertrek. Niet veel later sloot ze zich aan bij Bij1, waar ze afgelopen week werd verkozen tot bestuurslid. Er zijn fracties van de partij in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Leeuwarden en Groningen. Hilversum is dus volgende in dat rijtje.

„Het is duidelijk dat de vastgeroeste politiek van Hilversum vraagt om een nieuw geluid”, meldt Timmer in een persbericht. „De afgelopen jaren heeft de zittende politiek bewezen te weinig oog te hebben voor wat er leeft in de samenleving en in de praktijk onvoldoende vorm te kunnen geven aan de bestrijding van racisme, seksisme, validisme en liberaal afbraakbeleid. Daarom is het hoog tijd dat een nieuwe politiek van radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid ook hier haar intrede doet.”

Lees ook: Voormalig raadslid Timmer in bestuur Bij1

Bij1 trapt af met een avond over etnisch profileren. Op 4 juli zal de documentaire Verdacht worden getoond in Wijkcentrum De Geus. Na de film zullen Hilversummers met ervaringsverhalen aan het woord komen en zal er een panelgesprek plaatsvinden met onder meer Sylvana Simons (partijleider BIJ1). De inloop is vanaf 19.00 uur. Het programma zal beginnen om 19.30 uur en eindigen om 22.00 uur.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen