Sportieve zeilboot S/V 14 van Rotary voor SailWise Enkhuizen

Tanja Koopen
Enkhuizen

’Sportief en snelzeilend’. Zo wordt de S/V 14 omschreven, de boot die Rotary Enkhuizen schenkt aan SailWise .

De serviceclub zoekt ieder jaar een regionaal goed doel voor de paashazenactie. Tim van Daal van VMG Yachtbuilders, tevens Rotarylid, kwam op het idee om niet alleen SailWise aan te wijzen, maar ook in plaats van geld een boot te schenken.

Het ontwerp voor de vier meter lange boot is van bureau Simonis/Voogd, dat een betaalbare zeilboot voor gehandicapten heeft ontworpen zonder winstoogmerk.

Kaapstad

Het idee werd direct omarmd, ontwerper Alexander Simonis kwam zelfs uit Kaapstad over om een lezing te geven over zijn ideeën.

Van Daal: ,,Dit is een echte snelle wedstrijdboot, waarmee je het zeilen uit de gehandicaptenhoek haalt. De boot kan zich uitstekend meten in bestaande evenementen als de Sneekweek.’’ Hij hoopt dat meer Rotary’s het voorbeeld van Enkhuizen volgen op plaatsen waar watersport centraal staat.

,,De vraag naar dit soort boten is groot.’’ SailWise directeur Helma van Heerikhuize is heel blij met de donatie van de Rotary. De boot, die woensdagavond in De Werf wordt overhandigd, komt in Loosdrecht te liggen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen