Hilversums Dudok-raadhuis in Lego volledig uitverkocht, maar geen paniek: er komt een tweede druk

Eric Lorier
Hilversum

Het Dudok-raadhuis in Lego is in één weekeinde compleet uitverkocht.

Maar, geen reden tot wanhoop, er komt een ’tweede druk’. „Dat gaan we regelen”, belooft Indira van ’t Klooster van het Dudok Architectuur Centrum (DAC). „Dat moet wel! Het was zo’n ongelooflijk succes afgelopen weekeinde. Er wordt ook heel veel naar gevraagd. Ook door de gemeente bijvoorbeeld. Is natuurlijk ook hartstikke leuk als relatiegeschenk of zo.”

Speciaal voor de dit weekeinde gevierde Dag van de Architectuur - in Hilversum uiteraard in het teken van architect Dudok - had het DAC het raadhuis in Lego laten maken. Niet door Lego zelf, die doen daar niet aan, maar wel door een door Lego gecertificeerde professional, de Belg Dirk Denoyelle.

Het schaalmodelletje van het beroemde raadhuis telt tweehonderd steentjes, en is zo gemaakt dat kinderen het in een uurtje wel in elkaar gezet hebben. Oorspronkelijk is het namelijk bedoeld voor architectuurworkshops voor kinderen van groep 5/6.

Wanneer er weer nieuwe Dudok-Legopakketten beschikbaar zijn is nog onduidelijk. „We moeten er eerst over gaan overleggen, maar ze komen er zeker.” Enige exclusiviteit blijft gewaarborgd, want de Lego-Dudokjes mogen niet los worden verkocht. „Het is echt iets wat verkocht wordt bij een workshop, of na een rondleiding.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen