Personeel Forbo Assendelft staakt door, directie wil niet met iedereen maar alleen met delegatie praten [video]

Een duidelijke boodschap van de stakers aan de Forbo-directie.© Foto Ron Amesz

Ron Amesz
Assendelft

De directie van linoleumfabriek Forbo Flooring in Assendelft is teleurgesteld dat de stakende werknemers maandagochtend geen delegatie wilde samenstellen voor overleg. In Assendelft stemden 172 werknemers tegen het verbeterde cao-eindbod en daarmee vóór actie, negen werknemers vonden het eindbod van de directie voldoende.

Een soortgelijke tegenstem klonk uit Coevorden, waar ruim 100 Forbo-werknemers bijeen kwamen. Hiervan stemden 22 voor het verbeterde eindbod, de rest was tegen. Een bus vol stakers kwam uit Coevoerden om de personeelsleden in Assendelft te steunen.

Een spandoek met een symbolische middelvinger naar de directie verbeeldde de mening van de Forbo-werknemers. Verder waren teksten te lezen als ’Kom maar over d ebrug er is geen weg terug’ en ’Werkdruk maakt meer kapot dan je lief is’.

Stakers voor het directiegebouw van Forbo.© Foto Ron Amesz

De groep stakers wandelde vanaf het parkeerterrein naar het directiegebouw in de hoop dat de directie naar buiten zou komen om te praten. Alleen directeur Willem Burmanje liet zich even zien en horen aan de werknemers. Hij nodigde een delegatie uit om te komen praten, maar de werknemers weigerden dit. ,,Als je je eigen werknemers niet recht in de ogen durft te kijken, sturen we ook geen delegatie”, aldus Yolanda Reus, FNV-bestuurder.

Een duidelijke boodschap van de stakers aan de Forbo-directie.© Foto Ron Amesz

Het verbeterde eindbod voor de cao in Assendelft bedraagt drie procent loonsverhoging, waar de directie eerst twee had voorgesteld, terwijl de werknemers vijf procent hadden gevraagd. Ook enkele andere zaken, zoals een te geringe verbetering van de werkdruk door meer mensen aan te nemen en een bonus-malusregeling bij ziekteverzuim kreeg de handen van de stakers niet op elkaar.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.