Waanzinnig hongerige fret gevangen bij La Place in Laren

Het beestje had zo’n honger dat ze hem konden lokken met rauwe kip.© Foto Dierenambulance Gooi en Vechtstreek

Leander Mascini
Laren

Medewerkers van de Dierenambulance Gooi- en Vechtstreek hebben maandag een fret gevangen bij La Place aan de Westerheide in Laren. Het dier zocht al een tijd naar eten rond het restaurant en bouwde al meerdere holletjes.

„We werden gebeld door een medewerker van La Place, die al een paar keer eerder een fret had zien lopen. Een keer snel in het restaurant, maar meestal om La Place heen. Nu zagen ze hem weer en hebben hem in een hoekje bij het restaurant ingesloten”, vertelt een medewerkster van de Dierenambulance maandag.

Rauwe kip

„De chauffeur heeft het toen slim aangepakt. De fret had echt een waanzinnige honger, daarom konden we hem lokken met rauw kippenvlees. Er is een spoor uitgezet van het hoekje waar hij zat naar een draaghokje die de chauffeur had meegenomen. De fret volgde het spoor en toen hij uiteindelijk in het hokje wandelde, hebben we snel het deurtje dichtgedaan”, vervolgt zij het verhaal over de opmerkelijke vangst.

Het gaat goed met de fret. Volgens de medewerkster van de Dierenambulance komt hij er waarschijnlijk wel bovenop.

„Maar we denken wel dat hij al langere tijd buiten zat. Rondom La Place heeft hij allemaal holletjes gemaakt, een medewerkster heeft hem daar ook al die tijd in de gaten gehouden voor ons. Voor het geval hij weer op zou duiken. Maar het dier bleef maar rond het restaurant scharrelen, op zoek naar iets te eten.”

Het dier is niet gechipt en zit onder de teken. Omdat hij ook niet op de lijst met vermiste huisdieren voorkomt, bestaat er een reële kans dat hij gedumpt is, legt de medewerkster uit.

De fret gaat dinsdag naar de frettenopvang in Utrecht. Mocht een eigenaar zijn fret missen, en hem op de foto herkennen, dan kan diegene bellen met de dierenambulance om een afspraak te maken om het beestje op te halen.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen