Stakend personeel Forbo bereidt zich voor op protestmars in Assendelft

Beeld van de stakende personeelsleden op 6 juni in Assendelft.© Archieffoto Erik Rietman

Van onze verslaggever
Assendelft

Personeel van linoleummaker Forbo Flooring in Assendelft bereidt zich voor op een protestmars, maandagochtend om elf uur. Vanaf negen uur schrijven stakende werknemers zich in bij de hoofdpoort.

Het is de zevende stakingsdag bij het bedrijf. In de week voor het Pinksterweekend werd bij de fabriek 48 uur gestaakt, gevolgd door estafettestakingen waarbij van dinsdag tot en met vrijdag 14 juni iedere dag een andere afdeling eruit lag. De medewerkers staken voor een goede cao.

Zo’n140 stakers houden maandag in Assendelft een demonstratieve mars richting het hoofdkantoor. Daarbij sluit ook een bus vol extra stakers vanuit Forbo-Novilon uit Coevorden aan. Bij dit Forbo-bedrijf wordt eveneens volop gestaakt, want ook hier is de cao vastgelopen. De fabriek in Coevorden ligt al vier dagen stil vanaf pinkstermaandag 22.00 uur. Vrijdag 14 juni is deze staking omgezet in een oneindige staking. Dat betekent dat er doorgestaakt wordt, totdat er een goede oplossing komt. De directie biedt voor Assendelft en Coevorden hetzelfde lage loonbod.

FNV Procesindustrie eist een loonsverhoging van 5% per 1 januari 2019, met een bodem van 135 euro. Het eindbod van de werkgever blijft op 2% steken, dat is onder de inflatie van dit jaar. Ook eist de bond tevens dat er tien extra uitzendkrachten bij de afdeling Productie komen, en tien bij Logistiek om de werkdruk in te dammen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.