Curieuze titel HVZ: Onderuit tegen Havas, maar ook concurrent VVW verliest

Handbal

Het werd een bizarre middag voor de handballers van HV Zaanstreek. Na de thuisnederlaag tegen Havas geloofde niemand nog echt dat de titel er nog inzat, maar tot ieders verrassing verloor VVW bij Lacom’91 en was het alsnog feest in Zaandam.

De HVZ-handballer waren al gedoucht en wel. ,,Maar het ging hier nog wel even los”, reageerde aanvoerder Wouter van Lienen. Over de wedstrijd kon hij kort zijn. ,,Het was slecht, slechts een paar spelers haalden hun normale niveau.”

Gezien het gemak waarmee zowel HVZ als VVW eerder van Lacom’91 had gewonnen, leken de twaalf treffers die de ploeg uit Wervershoof goed moesten maken een formaliteit, maar de twee spelers van het tweede die op de terugweg langs Langedijk waren gereden geloofden hun ogen niet en zagen de thuisploeg met 26-23 winnen en berichtten het thuisfront.

,,Het was voor ons moeilijk te begrijpen, maar we zijn toch nog maar even de modderpoel ingesprongen om het echt te vieren’’, liet Van Lienen lachend weten. ,,Op basis van vandaag verdienden we het niet, op basis van de thuiswedstrijd tegen VVW wel. Maar we hebben via de jongens die daar waren nog een kratje bier voor Lacom geregeld. Dat hadden zij wel verdiend.”

De vrouwen van HVZ sloten af met een 23-17 nederlaag bij JHC.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons