Met Kiki Fleuren (18) krijgen Helderse basketbalsters er jeugdinternational bij

Den Helder

De 18-jarige spelverdeelster Kiki Fleuren omt het komende seizoen voor Dozy BV Den Helder spelen. De jeugdinternational die oorspronkelijk uit Weert komt, heeft een aantal gesprekken met coach Mario Bennes gevoerd en daarna is voorzitter Tim Toornstra tot overeenstemming met haar gekomen.

Nadat Janiek van Veen had aangegeven trek in een buitenlands basketbalavontuur te hebben, was het voor Mario Bennes snel duidelijk dat er versterking op haar positie moest komen.

,,Ik heb eerst binnen de eigen gelederen gekeken en op die positie was eigenlijk alleen Amber Lewakabessy beschikbaar, de rest van de kandidaten is nog te jong. Met één guard ga je het niet redden en al snel kwamen we bij Kiki terecht. Ik ben blij dat er een akkoord is bereikt.’’

Fleuren, voor wie van diverse clubs belangstelling was, maar voor de mogelijkheden in Den Helder koos, blijft het komend seizoen ook deel uitmaken van het bondsprogramma in Amsterdam. Zoals ze de afgelopen drie seizoenen al deed.

Fleuren, die in de hoofdstad op kamers woont, komt twee keer in de week naar Den Helder om een teamtraining te volgen.

Zij maakt ook deel uit van de Jong Oranje selectie die begin augustus hun EK op het programma heeft staan. Ondertussen kan Janiek van Veen uit diverse buitenlandse aanbiedingen kiezen.

Meer nieuws uit Sport Den Helder

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons