Tesselaarbier wordt nu eindelijk op Texel gebrouwen

© Foto Evalien Weterings
Den Burg

Door de scheepsbel te luiden van de oude veerboot Dokter Wagemaker uit 1934 verrichtte culinair journalist Felix Wilbrink dit weekend de officiële opening van de Tesselaar Familiebrouwerij.

Die heeft sinds de oprichting in juni 2017 een respectabel en succesvol assortiment opgebouwd, maar moest tot voor kort aan de vaste wal brouwen. Na de bouw van het brouwhuis en proeflokaal in Den Burg kon zes weken geleden het eerste brouwsel in de volkoperen ketels op Texel worden gemaakt. Maurice Diks heeft twintig jaar brouwervaring en werkt hier samen met zijn hele gezin: dochter Marinka, zoons Sander en Jasper, hun partners en zijn vrouw Helma. Zij verzorgen bijna dagelijks een rondleiding.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.