Premium

’Dik recordbedrag’ opgehaald tijdens Hensbroek Actief: meer dan 55.000 euro

’Dik recordbedrag’ opgehaald tijdens Hensbroek Actief: meer dan 55.000 euro
Hensbroek

Hij moest nog eens goed kijken. Want voorzitter John van Schagen kon het bijna niet geloven. Maar het stond er echt. Met Hensbroek Actief werd dit weekeinde 56.516,95 euro opgehaald.

Meer kavels werden er niet aangeboden. Want langer dan twee uur moet de openbare verkoop aan het einde van het feestweekeinde niet duren, vinden ze in Hensbroek. Dat er na afloop zo’n grote opbrengst op de teller stond had dus een andere reden.

,,De kavels leverden gewoon nog meer op dan andere jaren’’, wist Van Schagen. ,,Het ging maar door. We hebben echt een enorm bedrag opgehaald. Een dik record.”

Op zaterdagavond had de jaarlijkse beddenrace met elfduizend euro ook al een flinke duit in het zakje gedaan. ,,Maar de openbare verkoop leverde verreweg het meeste op. Er werd van alles verkocht. Van een boerenrockavond met een lokale dj tot een dagje werkje.”

Eretitel

Traditiegetrouw ging als laatste de eretitel ’Heer/vrouw van Hensbroek’ onder de hamer. ,,Een aantal jongens bood flink tegen elkaar op”, zei Van Schagen met een lach.

,,Uiteindelijk gingen de sjerp en de oude schoen die bij deze titel horen naar Ben Karels. Voor 825 euro. Hij mag een jaar lang bij allerlei activiteiten in het dorp de aftrap verrichten of aanwezig zijn.”

In totaal werd er ruim achtduizend euro meer opgehaald dan toen het vorige record gevestigd werd. Het geld gaat naar verschillende sportclubs uit het dorp, de stichting Vrienden van de NH Kerk, Stichting De Oude School en het Kermis- en Oranjecomité.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen