Korfballers van ADOS degraderen op slotdag op doelsaldo naar de derde klasse

Korfballers van ADOS degraderen op slotdag op doelsaldo naar de derde klasse
Een gebrek aan doelpunten brak ADOS dit seizoen op.
Mijdrecht

De korfballers van ADOS verloren zaterdag hun laatste competitiewedstrijd. In Mijdrecht ging de ploeg van trainer Pieter Schaap in het laatste duel van het veldseizoen met 23-22 onderuit tegen Atlantis. Daarmee viel het doek voor de Hoornse ploeg, het degradeert naar de derde klasse.

ADOS en Woudenberg maakten op de laatste speeldag uit wie er samen met De Vinken uit de tweede klasse F zou vallen. Zoals verwacht verloor de grote concurrent dit weekend ook. Op bezoek bij kampioen VIKO werd het 19-16.

Omdat ook ADOS verloor, eindigden beide ploegen gelijk op de zevende plaats in de eindstand. Omdat ook het onderling resultaat gelijk was, kwam het aan op doelsaldo. Dat was met acht treffers in het voordeel van Woudenberg. En dus heeft het gebrek aan scorend vermogen, waar ADOS de hele competitie onder gebukt ging, de ploeg uiteindelijk opgebroken.

Dat beaamt ook Schaap: „We hebben vaak goed gespeelde wedstrijden met een punt verschil verloren. Dat is ons opgebroken. Ook vandaag weer. We maken er 22, maar komen er toch weer één te kort.”

Atlantis opende scherp en maakte de eerste vijf schoten raak. ADOS was daardoor direct veroordeeld tot een inhaalrace. Eenmaal bekomen van de schrik herstelde de Hoornse ploeg zich en liet de thuisploeg niet verder weglopen. Halverwege bedroeg de achterstand drie treffer: 13-10. In de rust gaf Schaap zijn ploeg de opdracht verdedigend meer druk te zetten. „Het pakte goed uit, want al snel kwamen we terug tot op één punt.”

Vijf minuten voor tijd bracht Jean Rood de achterstand terug tot 22-21, waarna Chantal Hulstede de gelijkmaker scoorde. Het bleek niet genoeg want luttele seconden voor tijd kreeg Atlantis een door ADOS fel omstreden vrije bal waaruit het scoorde. Schaap: „Die vrije bal was onterecht. We voelen ons bestolen. Ik begrijp de emoties bij de spelers. Natuurlijk is het niet zo dat de scheidsrechter de wedstrijd heeft bepaald, maar dit was wel een cruciaal moment."

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons