Premium

Brouwerij Bier door Mannen uit Uitgeest in de prijzen met mannenbier

Brouwerij Bier door Mannen uit Uitgeest in de prijzen met mannenbier
De trotse Uitgeesters na de prijsuitreiking.
© eigen foto
Uitgeest

Brouwerij Bier door Mannen uit Uitgeest heeft zaterdag een tweede prijs gewonnen tijdens het Noord-Hollands Bierfestival in de Grote Kerk in Alkmaar.

Kruidig, fris, fruitig, romig, vol van smaak, verwarmend en goed in balans, zei juryvoorzitter Frans Ruiter over het ’mannenbier’. ‘Naughty Badass Modder Fokker’ van Brouwerij Tamesteut uit Hoorn ging er vandoor met de eerste prijs.

,,We zijn nog geen jaar bezig en dit hadden we totaal niet verwacht”, aldus Stefan Hollenberg. ,,Het begon als een grap, maar het is inmiddels aardig uit de hand gelopen. Wij zijn relatief klein en hebben ook geen eigen bierbrouwerij. Ons bier maken we in de ketels van De Noord-Hollandse bierbrouwerij in Uitgeest”, vervolgt Roderick.

De drie mannen uit Uitgeest begonnen in 2017 hun zoektocht naar het ultieme mannenbier. ,,De beste ideeën ontstaan tijdens een avond bier drinken. Zo ook dit idee: Bier door Mannen”, vertelt Ricardo Barrientos de Reus. ,,Er zijn ontzettend veel bieren. Maar we misten een echt mannenbier.”

De Uitgeesters gingen op zoek naar het ultieme recept. ,,Het moest een stevig bier worden met een fijne frisse afdronk”, vertelt Roderick. Met dit idee in het achterhoofd zijn de Uitgeester mannen aan de slag gegaan.

En met succes: de eerste 500 liter was in no-time uitverkocht. Dit voorjaar volgde nog ruim 2000 liter. Het drietal wil meer. ,,De voorbereidingen voor een zwaar blond bier zijn al getroffen”, zegt Stefan.

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen