Cromtigers zakt weg op de ranglijst na derde thuisnederlaag in successie

Honkbal

Het wil vooralsnog niet vlotten met Cromtigers. De Zaanse honkballers verloren voor de derde keer in successie op eigen terrein en zijn inmiddels weggezakt naar de onderste regionen van de topklasse.

Nu was Textown Tigers met 8-10 te sterk. De nederlaag was vooral te wijten aan een heel slechte start van de ploeg van trainer Roddy van Aanholt. Werper Jorn van Ingen kwam moeizaam op gang en werd in de eerste inning hard geraakt door de Enschedese slagmensen. Een 0-6 achterstand was het gevolg. ,,En die klap zijn we niet echt meer teboven gekomen”, oordeelde Van Aanholt. ,, Het was een beetje een herhaling van afgelopen wedstrijd, we lieten weer veel te veel mensen op de honken achter. Het lijkt vooral een mentale kwestie te zijn bij ons. Er is weinig zelfvertrouwen momenteel, er zal een knop om moeten.”

Van Ingen herpakte zich later in het duel en Cromtigers kwam zelfs nog terug tot 7-8, maar Textown Tigers behield de controle en sleepte de zege binnen.

In de derde klasse was Odiz Frogs in de derby te sterk voor het tweede van Cromtigers. Het werd een lang duel (bijna vier uur) met veel runs. Odiz won uiteindelijk in acht innings met 27-17 en staat nu in de topzes. En dat terwijl het tot de zesde inning tegen een achterstand aankeek. ,,We begonnen shaky en de pitching liep lange tijd niet echt goed”, constateerde coach Eric Stans. Het keerpunt kwam in de zesde inning. Daarin sloeg Daveron Geertruida een grandslam homerun en kwam de thuisploeg voor het eerst voor (17-15). Met Maykel Capote op de heuvel begon het daarna te lopen bij de ploeg van Stans en liep Odiz snel uit. ,,We sloegen geweldig (in totaal twintig hits, red.), het veld was foutloos en ook het honklopen was erg goed”, stelde Stans. ,,We hebben als team vandaag heel goed het koppie erbij gehouden.”

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons