Premium

Zelfs kunstgras komt omhoog na nacht van harde regen in Schagen

Zelfs kunstgras komt omhoog na nacht van harde regen in Schagen
© Archieffoto: ANP
Schagen

De overvloedige regenval in de nacht naar zaterdag had grote gevolgen voor een aantal sportevenementen in de regio Schagen.

Geen spektakel onder auspiciën van de Auto Cross Organisatie op zondag in Winkel. Keepers hoefden zaterdag niet voor hun jaarlijkse bijeenkomst naar Kleine Sluis en er zat hier en daar zóveel beweging in het kunstgras dat er zelfs bijna zomer niet kon worden gevoetbald.

Daar hadden ze in Schagen op beide complexen last van waardoor er een streep moest door oefenvoetbal. Ook de mat van JVC in Julianadorp kwam omhoog. ,,Het stond blank en bol van het regenwater’’, zag Ron Nederstigt in de ochtenduren toen het besluit om de nieuwe jongens formatie O17 niet te laten oefenen werd genomen.

,,Later was het wel snel weer gezakt’’, aldus de voorzitter. Het was geen unicum. ,,Jaren terug is het ook eens gebeurd. Het water kon toen, net als nu, niet snel genoeg weg na zoveel regen ineens.’’

Met als gevolg ook dat Marco van Duin zo’n vierhonderd kilometer voor niets in de auto zat tussen zijn woonplaats Nijmegen en Anna Paulowna.

Daar stond bij het naar de tweede klasse gepromoveerde Kleine Sluis de tweede keepersdag voor de Noordkop gepland waaraan ook de doelman van NEC, die opgroeide in Warmenhuizen, zijn medewerking zou verlenen. ,,Echt heel jammer dat moest worden besloten een streep te halen door een traditioneel populaire dag. Maar het was gewoon niet te doen op de velden.’’

Er komt een herkansing. Wanneer is nog niet bekend. ,,We zijn nog aan het overleggen’’, aldus Van Duin. Ook de autocross die in het water viel, zal zeker een herstart krijgen.

Meer nieuws uit Sport Schagen

Meest gelezen