Erepenning voor Kees Doets, drijvende kracht achter het verenigingsleven van Oudesluis

Erepenning voor Kees Doets, drijvende kracht achter het verenigingsleven van Oudesluis
Doets wordt toegesproken door burgemeester Van Kampen.
© Foto Gemeente Schagen/Pierre Mettes
Oudesluis

Zaterdag ontving Kees Doets uit Oudesluis uit handen van burgemeester Marjan van Kampen de Schager Erepenning.

Hij ontving de penning voor zijn jarenlange inzet voor de leefbaarheid van Oudesluis. Daarnaast is de drijvende kracht bij diverse verenigingen, door zijn stimulerende instelling voor sporters in Oudesluis en de regio.

Doets is al sinds 2006 voorzitter van Dorpsraad Algemeen Belang Oudesluis. Hieraan besteedt hij gemiddeld tien uur per week tijd. Ook is hij, van 1995 tot heden, voorzitter van Jeugd Sport Promotie Oudesluis. Daarnaast is hij oprichter, secretaris en medeorganisator van wedstrijden van Boten- en visvereniging NW9 in Petten, van 1975-1980. Tevens is hij sinds 1989 betrokken bij IJsclub ‘De Eensgezindheid Oudesluis’, sinds 1997 als voorzitter. Ook was hij in de periode 2002-2004 organisatieleider van het 100 jarig jubileumfeest. Kees Doets is tevens, sinds 2016, voorzitter van de Dorpsontwikkelingscommissie Oudesluis. Met al deze activiteiten is hij gemiddeld 26 uur per week als vrijwilliger actief.

Kees Doets is iemand die zich al meer dan 40 jaar met hart en ziel geeft voor de mensen in Oudesluis, daarom werd het tijd voor de Erepenning van Verdienste, vindt de gemeente.

In het dorp werden zaterdag het nieuwe Polderpark, Ontmoetingsplein en de multifunctionele ruimte officieel geopend. Het dorp (700 inwoners) ontving een half miljoen via stimuleringsprogramma De Kop Werkt. Het nieuwe Polderpark herbergt onder meer fitnessapparatuur, een losloopplek voor honden, een vissteiger en een boomgaard.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Meest gelezen