Parcival verrast nieuwkomersklas Jules Verne met opbrengst bazaar

Parcival verrast nieuwkomersklas Jules Verne met opbrengst bazaar
Leerlingen met de cheque: (v.l.n.r.) Afaf Al Mohamed Alissa, Yasmin Wiewel, Roos Rietman en Tibo Buatois.
© Foto Marcel Rob
Hoorn

Door de kinderen en ouders van groep zes van vrije school Parcival werd in het voorjaar de traditionele Lentebazaar gehouden. De helft van de opbrengst van deze markt werd vrijdag geschonken aan de nieuwkomersklas van de Jules Verneschool in Hoorn.

Afaf Al Mohamed Alissa nam namens de klas de cheque van 1780 euro in ontvangst.

Elk jaar mogen de kinderen van de Parcival zelf een goed doel aanwijzen, waar de helft van de opbrengst van de Lentebazaar naar toe gaat. De andere helft wordt besteed aan een project op de Parcival.

Dit jaar werd gekozen voor het project ’Thuis in Hoorn’ van Stichting Netwerk, die voor de kinderen van nieuwkomers activiteiten organiseert die hen ondersteunen in de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Theaterlessen

Pien Knijn van Stichting Netwerk ging op bezoek bij de zesde klas van De Parcival om te vertellen over het belang om nieuwkomers goed op te vangen. Zij moeten zich zo snel mogelijk gaan thuis voelen in hun nieuwe omgeving. „Met dit mooie bedrag kunnen we theaterlessen voor de kinderen financieren. Met als einddoel de opvoering van een eigen voorstelling”, reageert Pien blij op de schenking.

Bij de uitreiking waren ook een aantal ouders aanwezig, onder wie Maja Zugor. Zij is als kind uit Bosnië naar Nederland gevlucht en weet als geen ander wat de kinderen van nieuwkomers nodig hebben om zich thuis te kunnen voelen in hun nieuwe land.

„Alle kinderen moesten zelf nadenken over een goed doel. De ouders hebben ze daarin wel een beetje gestuurd. De afgelopen twee jaar werd het geld gegeven aan ’Ocean Cleanup’. Een mooi doel, maar er zijn in Nederland ook kinderen die een extraatje goed kunnen gebruiken.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons