Politie krijgt acht nieuwe tips over brandstichting in tandartspraktijk Broek op Langedijk [video]

Broek op Langedijk

De politie heeft naar aanleiding van de tv-uitzending dinsdagavond van ’Opsporing Verzocht’ acht tips binnen gekregen over de brandstichting medio 2018 in een tandartspraktijk in Broek op Langedijk.

Over de aard van deze nieuwe aanwijzingen kan politiewoordvoerster Marloes de Kaart desgevraagd geen mededelingen doen. ,,De tips moeten nog verder (door de recherche, red.) worden onderzocht.’’

Camerabeelden

Op vertoonde camerabeelden is te zien dat een inbreker in de nacht van 29 op 30 juli zo’n 25 minuten door de praktijk struint en onder meer behandelkamers, voorraadkasten en lades doorzoekt.

Bij de receptie van de tandartspraktijk aan de Bijlestaal legt hij uiteindelijk een kastje neer, besprenkelt deze met vloeistof en sticht vervolgens brand.

Verwoest

De benedenverdieping gaat in vlammen op en wordt grotendeels verwoest. Ook een fysiotherapiepraktijk op de eerste etage loopt flinke schade op.

De brandstichter loopt nog altijd vrij rond. Zijn motief is onduidelijk. Via media-aandacht probeert de politie hem alsnog op het spoor te komen.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen