Burgemeester van Wormerland Peter Tange gaat met pensioen

Burgemeester van Wormerland Peter Tange gaat met pensioen
Wormer

Peter Tange stopt als burgemeester van Wormerland. Hij heeft per 15 maart volgend jaar zijn ontslag aangeboden aan de Commissaris van de Koning, Arthur van Dijk. Tange is dan twintig jaar burgemeester van Wormerland geweest en vindt dat een mooi moment om met pensioen te gaan. Hij is de langst zittende burgemeester in één gemeente.

De nu 66-jarige Tange kondigt zijn vertrek aan in een brief aan de gemeenteraad van Wormerland. „Burgemeester zijn van onze gemeente is eervol en ik ben dankbaar dat ik deze functie mocht vervullen. Volgend jaar zijn we halverwege deze bestuursperiode, waarbij de gemeenteraad een goede start heeft gemaakt en de wethouders goed in hun portefeuille zitten. Kortom, een mooi moment voor de start van een nieuwe burgemeester. Het besluit om te stoppen met mijn ’werkzame leven’ neem ik niet lichtvaardig, omdat Wormerland, met iedereen die ik hier ken en waardeer, mij zeer dierbaar is en zal blijven.”

In de loop van dit jaar willen Tange en zijn vrouw verhuizen naar Wormerveer. Voor de laatste maanden van zijn burgemeesterschap vraagt hij aan de raad een ontheffing van de eis voor burgemeesters dat ze in hun eigen gemeente moeten wonen.

Tange is lid van GroenLinks en werd in maart 2000 burgemeester van Wormerland. In februari vorig jaar werd hij voor de derde keer herbenoemd in die functie.

Meer nieuws uit Waterland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons