Licht op groen voor Triathlon Huizen mede dankzij 150 vrijwilligers en 70 verkeersregelaars

Licht op groen voor Triathlon Huizen mede dankzij 150 vrijwilligers en 70 verkeersregelaars
Beeld van de editie 2014.
© Archieffoto Studio Kastermans/Leon Dakkus
Huizen

Mede dankzij 150 vrijwilligers en 70 verkeersregelaars staat het licht op groen voor de 34ste editie van de Triathlon Huizen, op zondag 23 juni.

Om half twaalf ’s ochtends zal wethouder Roland Boom het startschot geven voor de wedstrijd, meldt Triathlon-voorzitter Peter Korzelius.

,,Net als vorig jaar wordt er gezwommen in de Haven van Huizen, en gefietst door Huizen en Blaricum, waarbij het Huizerhoogt en de Tafelberg moeten worden beklommen. Na het fietsen lopen de deelnemers 5 of 10 kilometer via de Wolfskamer naar het natuurgebied Naarder Eng en finishen zij uiteindelijk op het evenemententerrein aan de IJsselmeerstraat in Huizen.”

Wijzigingen

Na de succesvolle editie van vorig jaar op een compleet nieuw parcours zijn er dit jaar diverse wijzigingen doorgevoerd die het parcours ’veiliger maar ook interessanter maken voor zowel atleten als publiek’.

De triatleten starten vanuit het water in de werkhaven en zwemmen in een rechte lijn naar de havenmond. Na het keerpunt zwemmen ze weer terug, klimmen uit het water en rennen naar hun fiets die in de wisselzone staat. Ze beginnen vervolgens aan het fietsparcours, dat - na overleg met gemeenten, hulpdiensten en deelnemers - op een aantal punten is gewijzigd.

Wegen afgesloten

Om het nieuwe parcours mogelijk te maken wordt een aantal wegen afgesloten voor doorgaand verkeerd. Dit geldt in Huizen onder meer voor de Bestevaer en de Karel Doormanlaan.

Vanaf de Havenstraat tot en met de rotonde op de Crailoseweg/Aalberselaan/Botterwijnseweg is dit traject afgesloten (parallelwegen zijn wel begaanbaar). Aansluitend zijn ook de Aalberselaan, een deel van de Groen van Prinstererlaan en de Dr. Kuyperlaan afgesloten voor doorgaand verkeer.

Blaricum

In Blaricum zijn de Naarderweg en de Huizerweg dicht. Omleidingen worden met borden aangegeven. Net als vorig jaar zullen ruim 1600 aan- en omwonenden van het parcours in Huizen en Blaricum via brieven op de hoogte worden gebracht van de wedstrijd en de gewijzigde verkeerssituatie rondom hun woning.

Olympische afstand

Triathlon Huizen kent weer drie afstanden: de Olympische afstand (1500 meter zwemmen, 40 km. fietsen en 10 km. hardlopen), de kwart afstand (1000 meter zwemmen, 40 km. fietsen en 10 km. hardlopen) en de achtste afstand (500 meter zwemmen, 20 km. fietsen en 5 km. hardlopen).

Hoewel de Olympische afstand traditioneel het hoofdonderdeel is met vele landelijke toptriatleten, zijn het dit jaar vooral de achtste en kwart afstanden waar de inschrijvingen snel oplopen. De organisatie ziet dit als een teken van de steeds populairder wordende triatlonsport.

Veilig

Er hebben zich inmiddels ruim 500 deelnemers ingeschreven en dankzij 150 vrijwilligers en 70 verkeersregelaars kan er volgens Korzelius ’alles aan gedaan worden om de wedstrijd veilig te laten verlopen’.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen