De kwaliteit van onderwijs op Texel stond zwaar onder druk, maar nu zit het aantal geslaagden weer in de lift

Den Burg

Het slagingspercentage van OSG de Hogeberg zit weer in de lift. Nu al is er 81 procent geslaagd. Vorig jaar bleef dat na het eerste tijdvak steken op 71 procent.

Er moeten nog 21 van de 192 kandidaten herexamen doen. Zouden zij allen slagen, dan komt het OSG totaal uit op 92 procent. Waarnemend rector-bestuurder Corrie Eriks laat weten trots te zijn op leerlingen en docenten en concludeert dat extra lessen, meer begeleiding en examentraining hun vruchten hebben afgeworpen. Deze uitslag laat een positieve ontwikkeling zien, aldus rector Eriks in een verklaring. De onderwijskwaliteit stond zwaar onder druk. De onderwijsinspectie was dit voorjaar duidelijk in zijn negatieve oordeel en droeg de OSG op een verbeterplan te maken. Er zijn toen maatregelen getroffen. Eriks: ,,We zijn op de goede weg. Dit laat zien dat we in korte tijd tot veel in staat zijn.’’

Van Scholen aan Zee en andere scholengemeenschappen in de Noordkop zijn nog geen slagingspercentages bekend. De meeste scholen kiezen ervoor om de herexamens af te wachten voor ze de resultaten delen.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.