AZ gaat verboden duel toch spelen, maar nu op amateurcomplex in Dirkshorn

AZ gaat verboden duel toch spelen, maar nu op amateurcomplex in Dirkshorn
AZ is al vaak te gast geweest op het complex in Dirkshorn. Hier een actiemoment uit een oefenwedstrijd van twee jaar geleden.
© Archieffoto Ed van de Pol
Alkmaar

AZ gaat alsnog een oefenwedstrijd tegen Eendracht Aalst spelen. Het oefenduel stond aanvankelijk gepland in het stadion van de Belgische club, maar mocht van de plaatselijke autoriteiten daar niet worden gespeeld.

De clubs wijken nu uit naar Dirkshorn. De datum blijft hetzelfde: volgende week zaterdag, 22 juni. Aftrap is om 18 uur.

De wedstrijd in Aalst moest het honderdjarig bestaan van Eendracht Aalst extra cachet geven. Maar gemeente en politie gaven geen goedkeuring. Eendracht Aalst is geen topclub (het degradeerde afgelopen seizoen naar het vierde niveau van België) en heeft geen modern groot stadion. De club mag daarom van de autoriteiten niet tegen een buitenlandse club of een club uit de hoogste Belgische klasse spelen.

AZ is de laatste jaren al vaak te gast geweest in Dirkshorn. Het speelde er niet alleen oefenwedstrijden tegen regionale amateurselecties, maar ook tegen buitenlandse clubs.

Ook voor de komende voorbereiding op het nieuwe seizoen stond al een oefenwedstrijd in Dirkshorn gepland: op zaterdag 29 juni tegen Maccabi Tel Aviv (om 16 uur). Toegang voor de wedstrijd tegen Eendracht Aalst is vijf euro.

Een week later oefent AZ in Garderen tegen Club Brugge (zaterdag 6 juli, 16 uur). Dat duel is de afsluiting van een trainingskamp van een week in Epe.

Meer nieuws uit AZ

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons