RKAV Volendam kan flink aan de bak in return promotiefinale voor plek in derde divisie

Hans Beemster
Nijkerk

Een wedstrijd met twee gezichten. Zo kun je de eerste finalewedstrijd tussen Volendam en Sparta Nijkerk dinsdagavond het best karakteriseren.

Voor rust speelde Volendam een uitstekende wedstrijd en kwam het verdiend op voorsprong. Na rust waren de rollen omgedraaid en zette de thuisploeg de ploeg van trainer Sander Middelbeek behoorlijk onder druk. Sparta Nijkerk trok uiteindelijk met 2-1 aan het langste eind. Volendam moet zaterdag thuis in de achtervolging en zal alles uit de kast moeten halen om promotie naar de derde divisie af te dwingen. ,,Ik ben trots op mijn ploeg hoe ze zich hier hebben gepresenteerd. Het is jammer dat we vergaten het voor rust af te maken”, concludeerde Middelbeek na afloop.

Sparta Nijkerk en Volendam maakten er een heerlijke wedstrijd van. De Nijkerkers – die het kampioenschap in de hoofdklasse B op de slotdag aan hun neus voorbij zagen gaan – kwamen al na een minuut goed weg toen Manuel Hoogewoning heel knap redde op een fraai schot van Harry Zwarthoed. Dezelfde Zwarthoed kreeg ook nog een goede kopkans. Aan de andere kant creëerde de thuisploeg ook een tweetal goede kansen. ,,In balbezit was Sparta Nijkerk dominant, maar wij waren heel gevaarlijk in de counter”, vond middelbeek. Die pech had dat zijn centrale verdediger Gerry Schilder na een halfuur geblesseerd naar de kant moest.

Volendam bleef zijn eigen vertrouwde spel spelen en kwam vlak voor rust via een uithaal van Nick ‘Pier’ Tol niet onverdiend op 0-1. Niet veel later tikte de uitblinkende Manuel Hoogewoning een schot van Harry Zwarthoed schitterend uit de kruising.

Na rust zette de thuisploeg de bezoekers de duimschroeven aan. Doelman Sander Binken tikte een inzet van Donny van der Wal net uit het doel, maar was kansloos op de rebound van Bryan Burgerhout nadat hij een schot van Gilbrand Plet maar half kon keren. Tot overmaat van ramp kwam de thuisploeg via een discutabele penalty op 2-1. ,,Het was een duwfout op Stan Veerman, waarna Sander Binken de bal keihard tegen Veerman aanschoot. Die kon geen kant op, maar kreeg de bal tegen zijn hand. Een belachelijke beslissing”, vond Middelbeek. Die Springer nog een kans zag missen en Wessel Stuyt met een zware hamstringblessure zag afhaken.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.