Premium

Kermisattracties van stadse allure in Landsmeer

Kermisattracties van stadse allure in Landsmeer
Noa en Victoria met regenponcho’s beschermd tegen de plensbui op de kermis in Landsmeer.
© Erik Rietman Fotografie
Landsmeer

De jeugd van Landsmeer moest er wel wat voor over hebben. Het was dan weliswaar ’euromiddag’ woensdag op de kermis, een alternatief voor de afgeblazen kermis met Koningsdag, maar met het regenachtige weer was het niet altijd een pretje.

Met een regenponcho aan was het toch een feestje.

Wie wel van nat houdt kan zich opmaken voor de Sloot- en Slobrace vrijdag in Landsmeer. De hardloopwedstrijd door moddersloten en over weilanden beslaat 2 kilometer. Inschrijven kan tussen 17.30 en 18.50 uur bij het clubhuis van ijsclub Hard Gaat ie.

De prutrace is de traditionele start van de Sport- en Feestweek: tien dagen activiteiten voor alle leeftijden. De kindermiddag op woensdag is in een nieuw jasje gestoken. Op het schoolplein van De Stap staat Circus Kristal waar kinderen kunnen leren fietsen op een eenwieler, Chinese bordjes draaien en jongleren.

In de meerkamp strijden twaalf teams van inwoners tegen elkaar.

Zaterdagmiddag geven spelers van Jong Oranje basketbalclinics voor kinderen van 8 tot en met 16 jaar, 16-18 uur, in de sporthal. Donderdag 20 juni is er een Ouderenmiddag om 14 uur bij Vrij en Blij, met muziek van Luc Meijer.

Vrijdag 21 juni is er tijdens de Purmerlander kermis steenwerpen, inschrijven om 20 uur in het dorpshuis, zaterdag 22 juni inschrijven voor katknuppelen om 20 uur.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen