N247 in tunnel bij Broek in Waterland: dorpsraad juicht

© Archieffoto Cyclomedia

Johan Moes
Broek in Waterland

De provinciale weg N247 bij Broek in Waterland wordt definitief verdiept aangelegd.

Dat heeft de nieuwe coalitie van de provincie Noord-Holland vastgelegd in haar programma voor de komende jaren, dat woensdagmiddag werd gepresenteerd. De komst van de zogenoemde ’onderdoorgang’ is een grote overwinning voor de Dorpsraad Broek in Waterland die daar jarenlang voor heeft gestreden. ,,Fantastisch nieuws’’, reageert voorzitter Goof Buijs van de dorpsraad.

Het verkeer op de N247 loopt dagelijks vast bij Broek in Waterland, zowel in de ochtend- als de avondspits. Over een tunnel onder het dorp door wordt al tientallen jaren gesproken, maar dat idee werd pas echt serieus toen de dorpsraad een paar jaar geleden het initiatief nam om de mogelijkheden eens echt goed te laten onderzoeken.

Begin dit jaar bleek al dat de meerderheid van provinciale staten de noodzaak van een onderdoorgang inziet, die niet alleen de doorstroming moet verbeteren, maar er ook voor moet zorgen dat Broek-Noord en -Zuid weer samensmelten tot één geheel.

,,Dat het nu echt in het programma van de coalitie staat is geweldig’’, zegt Buijs. ,,Dat was tot nu niet het geval en daarom was het verhaal van de gedeputeerde steeds: het staat niet in ons programma, dus zegt u maar waar we het geld vandaan moeten halen. Nu deze stap is genomen, blijven we graag meepraten over de verdere uitwerking van het plan en de nieuwe inrichting van het dorp.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.