Lustrumeditie Huizer Vis Festijn op 21 juni

Huizen

De haven van Huizen is op vrijdag 21 juni de plaats van handeling voor de eerste lustrumeditie van het Huizer Vis Festijn.

Het traditionele botterfestijn heeft zich een vaste plaats verworven in het evenementen-rijtje van Huizen, constateert de organisatie. Het feest aan de haven trok vorig jaar zo’n 600 bezoekers. ,,We merken ieder jaar weer dat het voor mensen gewoon een superleuke middag en avond is,” meldt coördinator Marjolein Schuyt van Rotary Club Huizen.

Botterwedstrijd

Het Huizer Vis Festijn begint in de middag met een botterwedstrijd op het Gooimeer, waaraan in ieder geval 25 schepen meedoen. Rond een uur of vijf meren de botters weer af en is het tijd voor de prijsuitreiking, napraten en eten bij de botterwerf. Er staan kramen op de kade waar vis, vlees, friet, ijs en drank gekocht kan worden. Ook is er een koffiebus. ’De kinderen kunnen zich vermaken op een springkussen en ouderen kunnen hun hart ophalen wanneer ze op de kade mensen zien rondlopen in Huizer klederdracht.’ Drank en catering worden weer verzorgd door lokale ondernemers.

Later op de avond is het zoals altijd tijd voor een muzikale show van de band Amber Roots. Het evenement is voor iedereen toegankelijk. Toegangsbewijzen zijn voor vijf euro te koop via www.huizervisfestijn.nl/

Goede doelen

De club sponsort met de opbrengst van het festijn altijd een aantal goede doelen. Vorig jaar kon de club uit de opbrengst vier goede doelen ieder een cheque overhandigen van 5.000 euro. De goede doelen van dit jaar zijn: de Stichting KinderBeestFeest, de Voedselbank Gooi & Omstreken en de Stichting Huizer Botters.

Meer nieuws uit Gooi