Inge (17) op wilskracht van mavo naar havo en vwo en hopelijk naar universiteit

Inge (17) op wilskracht van mavo naar havo en vwo en hopelijk naar universiteit
Een blije Inge.
© Foto Jaap van der Pijll
De Goorn

Inge Heddes (17) uit De Goorn hijst de vlag. Ze heeft haar havodiploma gehaald, aan de Oscar Romero in Hoorn.

Opmerkelijk is dat zij eerst mavo deed, op d’Ampte, en voor haar overstap naar havo4 in de vakantie scheikunde onder de knie moest krijgen. Dat lukte met hulp van een docent. Nu wil ze door op het vwo en moet ze in haar vrije tijd, ’op eigen wilskracht’, natuurkunde op vwo4-niveau gaan leren. En dat allemaal omdat ze verpleegkundige in een ziekenhuis wilde worden. Inmiddels overweegt ze na het vwo naar de universiteit te gaan.

Stuur foto’s

Met Inge hoorden talloze scholieren in de regio goed nieuws. Onze oproep om foto’s in te sturen van de gelukkige(n) leverde al veel inzendingen op. Een selectie van die inzendingen wordt geplaatst bij de examenuitslagen die in de krant komen: dinsdag die van het Martinus College en na het tweede tijdvak die van andere scholen in de regio.

Dus: in de krant als geslaagde? Mail dan een foto naar redactie.wef@nhd.nl. Bij of met een vlag, juichend, proostend, springend, of gewoon blij. Alles mag. Zo lang de foto’s maar scherp zijn en in een zo hoog mogelijke resolutie (minimaal 1 MB) worden aangeleverd.

Vermeld naam, woonplaats, schoolnaam, studierichting, wat achtergrondinformatie en een 06-nummer voor eventuele vragen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen