Premium

Groen licht voor omvorming Purmerendse popzaal P3 tot breed muziekcentrum

Purmerend

Een meerderheid van de Purmerendse politiek kan zich goed vinden in de plannen om popzaal P3 om te vormen tot breed muziekcentrum. Daarin is ook plaats voor Muziekschool Waterland.

Dat bleek woensdagavond tijdens de vergadering van de commissie samenleving, waar de toekomst van P3 op de agenda stond. Eigenlijk had daar een concreet voorstel moeten liggen waarbij ook al plannen voor de verbouwing konden worden besproken. Die is namelijk nodig om ruimte te maken voor de muziekschool, en om het gebouw aan de Purmersteenweg een transparantere uitstraling te geven en van een betere horecavoorziening te voorzien.

Dat lukte niet vanwege gewijzigde inzichten, zei wethouder Eveline Tijmstra. Was het aanvankelijk de bedoeling om de muziekschool in P3 onder te brengen met vooral een gezonde financiële situatie voor de stichting als doel, inmiddels staat een clustering van de muziek in Purmerend centraal. ,,Dat vergt een iets andere insteek’’, zei Tijmstra. ,,Het gaat nu om twee gelijkwaardige huurders die een gelijkwaardige rol in het pand hebben.’’

Melvin Smid (Stadspartij) vond het jammer dat er nog zoveel vraagtekens zijn. ,,Er zijn nogal wat wensen en eisen. Wat is het totale kostenplaatje en wat is er haalbaar?’’, wilde hij weten. Hij had ook kritiek op het achterstallige onderhoud van het pand, dat nu door de gemeente wordt overgenomen van de stichting. Die kreeg subsidie voor het onderhoud maar het voormalige bestuur gebruikte dat geld om de exploitatiekosten te dekken.

Lof was er voor het nieuwe bestuur van P3. Mensen met passie en kennis van zaken die de schouders eronder zetten, vonden onder meer de PvdA en Gemeentebelangen Purmerend. Het CDA vindt dat P3 na alle veranderingen toe is aan een nieuwe naam. Daar kan wel een prijsvraag voor worden uitgeschreven.

De fracties van VVD en PVV konden zich niet vinden in de toekomstplannen van P3. De verbouwing is al duur, vond Manja van der Weit namens de liberale fractie. En door het intrekken van de muziekschool komen daar nog eens tonnen bij. ,,Daar hebben we geen geld voor.’’ Ook PVV’er Nicole Moinat vond het maar zonde van het belastinggeld.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen