Leerlingen Hoornse school gaan in stijl naar het gala

Leunend op het dak van je eigen limo: hoe stijlvol wil je zijn?
© foto marcel rob
Hoorn

Een bijzonder vervoermiddel naar het eindexamengala. Bij Taborschool d’Ampte in Hoorn werden de leerlingen dinsdagavond in stijl afgeleverd.

De vierdejaars leerlingen hadden hun examenfeest in The 80’s op de Roode Steen.

Net als elders in de regio, is de uitdaging bij dit soort gelegenheden om niet alleen in een fraaie uitdossing te komen, maar als het even kan ook in een bijzonder vervoermiddel.

Het is dan handig als je ouders of een kennis hebt met een limousine, al is ook wel eens iemand in een versierd winkelwagentje gearriveerd.

Cabrio

Wie nog niet was voorzien en iets bijzonders zocht, kon een keus maken uit een lijst voertuigen die via docenten beschikbaar waren. Van een Volkswagen Kever cabrio tot twee motoren en van een Hummer tot een klassieke Volkswagenbus. Voor twintig Duiten per passagier waren ze beschikbaar, om voor de hand liggende redenen alleen voor de heenweg.

Uitslaappas

Die Duiten horen bij een beloningsysteem dat ze op de Taborschool hebben. Leerlingen van d’Ampte kunnen die Duiten bij ’Handig Gedrag’ verdienen.

In een speciale Duitenwinkel kunnen ze daarmee allerlei spullen kopen: popcorn, sokken, een geodriehoek, een zonnebril, maar ook een Uitslaappas. Die geeft recht op een uurtje uitslapen (mits er geen toets of iets dergelijks is).

Dit keer was een taxirit naar het gala ook met Duiten betaalbaar. Maar de leerlingen hadden kennelijk allemaal zelf iets geregeld, want er is geen gebruik van gemaakt. Volgend jaar wil de school de keuzelijst eerder aanbieden.

Meer nieuws uit West-Friesland