KNVB schrapt laatste ronde nacompetitie: twaalf finalisten allemaal naar derde klasse

Strandvogels verloor maandag na verlenging van Ilpendam (3-4). Een resultaat, dat een dag later nog pijnlijker werd door het besluit van de KNVB om de laatste ronde van de nacompetitie te schrappen.
Zeist

De wedstrijden in de nacompetitie om een plek in de derde klasse van afgelopen zondag blijken finales te zijn geweest. De KNVB maakte dinsdagochtend bekend dat de twaalf overgebleven ploegen komend seizoen in de derde klasse uitkomen.

De reden voor de beslissing is dat er boven de vierde klasse diverse teams wegvallen, door fusies of omdat de focus op de zaterdag wordt gelegd.

Enkele teams lieten pas na de competitie weten (onder meer Volendam en WBSV) geen team in te schrijven voor de standaardklassen van de zondagcompetitie. Het besluit heeft betrekking op JVC (Julianadorp), Winkel, Hugo Boys (Heerhugowaard), Egmondia (Egmond aan Zee), Sporting Krommenie, Ilpendam, De Rijp, Zwanenburg, De Meer (Amsterdam), Nederhorst, Nieuw West United (Amsterdam) en ’s Graveland.

De verenigingen zijn per email geïnformeerd. ,,Wij snappen dat jullie het feest op het veld willen vieren, met de bestuurders, supporters en spelers. Maar wij hebben dit besluit pas vandaag kunnen nemen.’’

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen