De Rijp met monsterzege stapje dichterbij promotie

De Rijp met monsterzege stapje dichterbij promotie
Fortius-speler Abbas Qanbari houdt de doorgebroken Mikey Hoffs tegen en wordt met rood bestraft.
© Foto Erik Rietman
De Rijp

Mikey Hoffs was - zoals vaker dit seizoen - de grote man aan de kant van De Rijp in het nacompetitietreffen met Fortius. Mede dankzij zijn drie goals walste de thuisploeg met 7-0 over de Amsterdammers heen. De ploeg van trainer Peter van der Zwaan mag zich opmaken voor de beslissingswedstrijd tegen Zwanenburg om promotie naar de derde klasse. Als die wedstrijd nog nodig is...

Door het terugtrekken van onder meer het zondagelftal van RKAV Volendam wordt bij de KNVB vanavond besproken wat de gevolgen zijn voor de nacompetitie. Van der Zwaan: „Eerst moesten we deze wedstrijd winnen, anders hoefden we hier niet eens over na te denken. Dat is gelukt en nu zien we het wel. Voorlopig maken we ons gewoon op voor de beslissingswedstrijd van komende zondag en hopelijk spelen we dan volgend seizoen - linksom of rechtsom - een klasse hoger.”

Na een fletse beginfase brak uitblinker Hoffs de wedstrijd tegen Fortius in de elfde minuut open. Een wedstrijd die tussen de 32e en 35e minuut vervolgens beslist werd. Hoffs zorgde voor de 2-0 en werd nog geen minuut later net buiten het strafschopgebied onderuit gehaald. Omdat hij ’doorgebroken’ was, kon de scheidsrechter niets anders dan de rode kaart tonen aan zijn tegenstander Abbas Qanbari. Uit de vrije trap maakte Nick Visser de 3-0 en hij gooide hiermee de wedstrijd in het slot. De thuisploeg bouwde de voorsprong rustig, maar gestaag uit. Voor rust viel er nog een doelpunt en na rust volgden er nog drie waardoor de eindstand op 7-0 in het voordeel van De Rijp kwam.

Omdat Hoffs in de tweede helft voor de 6-0 zorgde, tekende hij voor een ’hattrick’. Het was niet de eerste van de absolute uitblinker in het team van Peter van der Zwaan. „Ik kom uit De Rijp en blijf hier gewoon lekker voetballen. Het is er gezellig, mijn jeugdvrienden spelen bij de club en ik heb ontzettend veel plezier. Dat is voor mij het belangrijkste. Het leeft hier enorm en daar geniet ik oprecht van.”

Meer nieuws uit Sport Waterland

Meest gelezen