Strandvogels mist finale nacompetitie na bizarre wedstrijd: terugkomen van 0-3, in verlenging 3-4

Strandvogels mist finale nacompetitie na bizarre wedstrijd: terugkomen van 0-3, in verlenging 3-4
Strandvogels-speler Mitch Hofland (rechts) wordt afgetroefd in de lucht.
© Foto Theo Groot
Onderdijk

Na een ware thriller is het seizoen van Strandvogels toch geëindigd in mineur. In een spektakelstuk, waarin Strandvogels zich na een 0-3 achterstand volledig terug vocht in de wedstrijd, ging de ploeg uit Onderdijk in de verlenging met 3-4 onderuit tegen Ilpendam.

„Het was een bizarre wedstrijd. Echt een duel in de nacompetitie. Normaal is onze verdediging nauwelijks te kloppen, maar nu gaven we in de eerste helft niet thuis. We gaven de goals gewoon veel te gemakkelijk weg. Waarschijnlijk was het de spanning, maar het zorgde er in ieder geval voor dat we met de rust 0-3 achter stonden. Al hadden we ook wat pech. Zo kopten we na tien minuten op de lat”, aldus trainer Menno de Vries.

De zwakke eerste helft was voor de trainer het signaal om het roer volledig om te gooien en De Vries bracht direct na rust dan ook twee extra aanvallers in de ploeg.

Er werd volle bak druk gezet en via de invallers Arjan Koomen en Tom Glim kwam Strandvogels weer terug in de wedstrijd. Na de 3-3 van Koomen kreeg het zelfs nog een kans op de winnende treffer. „Mitch Hofland was heel dichtbij, maar het mocht niet zo zijn”, aldus De Vries. Uiteindelijk was het Jordy Blom die met zijn tweede van de middag het duel besliste.

„Behalve de zwakke eerste helft, kan ik mijn jongens niet veel verwijten. Na de rust pakten we het geweldig op. Daar moet ik ze voor complimenteren. Het was ook een uitstekend seizoen, maar wel een met een zuur einde. Na afloop zaten de jongens er dan ook helemaal doorheen. Zowel fysiek als mentaal. Zo zag je tijdens de verlenging de ruimtes steeds groter worden, omdat iedereen kapot was”, vervolgde De Vries, die de competitie met zijn ploeg afsloot op de tweede plaats en daarom toch trots terugkijkt op de prestatie van zijn elftal.

De broers Gerald en Bryan Broedersz speelden tegen Ilpendam hun laatste wedstrijd voor Strandvogels. Gerald hangt zijn schoenen in de wilgen en Bryan gaat naar SEW.

Strandvogels-Ilpendam 3-4

Blom 0-1, Volmer 0-2, Postma 0-3, Glim 1-3, Glim 2-3, Koomen 3-3, Blom 3-4.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen