Bijltjesdag in de nacompetitie voor FC Medemblik, SC Dynamo, HSV Sport én Opperdoes

Heerhugowaard

FC Medemblik speelt ook komend seizoen in de vierde klasse. De mannen van Armand Hoffman verloren met 3-1 van Hugo Boys, na twee tegentreffers in de laatste paar minuten.

,,Het is heel zuur. De jongens zochten meteen na afloop de kleedkamer op en het bleef er lang stil”, aldus Hoffman, die zijn ploeg een prima wedstrijd zag spelen. ,,Dit was echt wel van derde klasse niveau. Alleen missen we te veel kansen.’’

FC Medemblik kwam na rust op een 1-0 achterstand, waarna Robert Zwaan vanaf de strafschopstip voor de gelijkmaker zorgde. ,,Zij moesten met tien man verder, maar het enige wat zij de hele wedstrijd deden, was de lange bal spelen. Vlak voor tijd gingen wij vervolgens zelf in de fout en dat werd keihard afgestraft. Dat was een paar minuten voor tijd. De 3-1 deed er niet meer toe. Ja, het is zonde, maar de jongens mogen trots zijn op het afgelopen seizoen.’’

Door een 2-0 nederlaag is Dynamo er bij Egmondia niet in geslaagd een plek in de finale van de nacompetitie te veroveren. Beide doelpunten vielen voor rust en daaraan gingen fouten van Dynamo vooraf, waardoor de nederlaag onnodig was. Zelf wist de ploeg van Marco Boots niets af te dwingen.

De trainer berustte in het lot van zijn ploeg. ,,Als we zo voetballen als vandaag, hebben we ook niets te zoeken in de derde klasse. We waren bedroevend slecht en dat heeft Egmondia genadeloos afgestraft. Ik vind het echt jammer, maar door blessures moest ik te veel schuiven met spelers. Ik heb nu ook niet het idee dat ze het heel erg vinden. Ik heb ze nog nooit zo snel zien omkleden. De kermis roept.”

HSV Sport verloor met 3-0 op bezoek bij JVC. ,,We kwamen door een eigen fout al snel 1-0 achter. We gaven de bal zo aan de tegenstander en die profiteerde optimaal”, aldus interim-coach Richard Bruinsma. ,,De eerste helft ging vervolgens gelijk op, maar na de rust waren wij duidelijk de bovenliggende partij. JVC parkeerde alleen de bus en wij moesten opzoek naar een gaatje.”

Hoewel de ploeg uit Hoorn wel wat kansen kreeg, lukte het niet om het net te vinden. ,,Of we raakten de paal, of we vonden een been van een tegenstander, of de keeper stond in de weg. Het zat dus ook niet echt mee. Daarnaast hadden we duidelijk last van de slijtageslag van vorige week. Niet iedereen stond fit aan de aftrap en dat kun je in dit soort duels niet gebruiken.”

Na het op een punt missen van het kampioenschap, is het Opperdoes ook niet gelukt om via de nacompetitie te promoveren naar de derde klasse van het zaterdagvoetbal. In de tweede ronde van het seizoenstoetje verloor de ploeg van trainer René Bierdrager op eigen veld met 1-5 van SV Kadoelen. ,,We wisten dat het alleen zou lukken als we een echt goede dag hadden. Maar het was niet voldoende.”

Opperdoes haalde de rust met 0-0 en kort daarna kwam het zelfs op voorsprong via een fraaie goal van Frank Zwaan. Maar het kon niet lang genieten van de 1-0. ,,Na de openingstreffer ging het te snel mis. Wegens praten kregen we een vrije trap tegen en die werd goed afgemaakt. Dat was echt een tik. Je hoopt namelijk via de counter gevaarlijk te worden, maar de 1-1 viel te snel. Vervolgens gaan we zelf nog een keer in de fout en sta je achter.’’

In een poging om het vege lijf te redden ging Opperdoes meer risico nemen, maar echte kansen leverde dat niet op. Sterker nog, het was SV Kadoelen dat optimaal profiteerde van de ruimte die het kreeg.

Hugo Boys-FC Medemblik 3-1. Doelpunt FC Medemblik: R. Zwaan.

Egmondia - Dynamo 2-0.

JVC-HSV Sport 3-0.

Opperdoes-SV Kadoelen 1-5. Doelpunt Opperdoes: F. Zwaan.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons