Degradatie niet de grootste zorg van Alkmaarsche Boys

Degradatie niet de grootste zorg van Alkmaarsche Boys
Alkmaar

Alkmaarsche Boys is gedegradeerd naar de vierde klasse. Al is het afwachten of de Alkmaarders daar ook volgend jaar in zullen spelen. „De grootste zorg is op dit moment dan ook of we aan het einde van de week nog wel een team hebben.” Trainer Mats Blokdijk is er niet gerust op dat de overschrijvingsperiode gunstig uitpakt voor de club.

De 2-3 nederlaag tegen Sporting Krommenie was onnodig vond Blokdijk. „Maar ook een beetje de ’story of de competitie’, stelde hij. „We hebben zoals vaker meer kansen gecreëerd dan de tegenstander, maar hebben er acht, negen nodig om twee keer te scoren.”

Dat gebeurde bovendien pas bij een 0-3 achterstand. De eerste helft eindigde met 0-0. En het vertrouwen was er nog bij de thuisploeg. „We hadden een sterk team, een volle bank, goed getraind. Alle randzaken waren goed.”

Blokdijk zag zijn team ook goed beginnen. „We stuurden Sporting Krommenie in de eerste fase van het kastje naar de muur en hadden voor rust het verschil moeten maken.”

Dat lukte echter niet en al snel in de tweede helft ging het fout. Een fout in de omschakeling betekende 0-1. De Zaanse bezoekers kregen vervolgens vleugels en liepen uit naar 0-3. De tweede treffer kwam uit een strafschop, waarna een van richting veranderde vrije trap de Alkmaarse missie al min of meer hopeloos maakte.

De rode kaart voor Daniel Mullen bleek echter voor een omslag te zorgen. „We gingen eindelijk weer voetballen.” De bezoekers werden ver teruggedrongen en via een strafschop van Guillaume Rijssel kwam Boys op 1-3. Rijssel maakte ook 2-3.

„En daarna kregen we ook nog een open kans op 3-3”, had Blokdijk gezien. Maar verder liet de fusieclub het niet komen. En ook zij zullen morgen te horen krijgen of zij voor het eerst sinds de samenvoeging van GVO en KVV in 1999 derdeklasser zijn of nog een ronde door moeten.

Alkmaarsche Boys - Sporting Krommenie 2-3 (0-0). Kevin de Wit 0-1 en 0-2, Levent Unlu 0-3, Guillaume Rijssel 1-3 en 2-3.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons