Reünie op osg Hoorn: Na halve eeuw weer achter de piano en een sweater voor Fien

Oud-leerling Paul Schiphof zit - een halve eeuw na datum - weer achter de piano tijdens de reünie.© Foto Marcel Rob

Oud-osg’ers Aukje Gottenbos en Matthijs van Heerikhuize, met hun osg-baby Fien en de speciale reünie-sweater die zij heeft gekregen.© Foto TdJ/osg

1 / 2
Martin Menger
Hoorn

Voor Paul Schiphof (64) uit Berghem herbergde de grote reünie van de osg in Hoorn een speciale verrassing: de piano. Want de oud-leerling had bij het 100-jarig bestaan van de toenmalige HBS ook al piano gespeeld.

Geen wonder dat hij zaterdagavond - een halve eeuw verder - weer eventjes achter de vleugel kroop voor een stukje muziek. ,,Toen ik 14 was, mocht ik ook al spelen op het grote jubileumfeest.”, vertelt Paul, die tussen ’66 en ’71 op school zat hij. De man die na zijn Hoornse schooltijd (,,Mijn vader was leraar Engels aan de HBS”) neuroloog werd in een Brabants ziekenhuis, genoot met volle teugen van de reünie.

Net trouwens de oud-osg’ers Aukje Gottenbos en Mattthijs van Heerhikhuize, die tegenwoordig in Zaandijk wonen. Zij hadden voor deze gelegenheid hun dochtertje Fien mee. Nog maar enkele weken oud, maar vanwege de schoolcarrière van vader en moeder de enige echte osg-baby die schitterde op de reünie in het vernieuwde gebouw aan de Bontekoestraat.

De school kreeg uit handen van de Hoornse wethouder Samir Bashara vanwege het 150-jarig bestaan een speciale cheque. Het is een Global Goals Cheque (500 euro), voor de wereldwijde duurzaamheidsdoelen. Daar hoort goed onderwijs ook bij.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen