Rob Hartog pakt een WK-punt in Jerez, Glenn van Straalen valt uit

Rob Hartog (47) onderweg naar een punt op Jerez.© Foto Vaclav Duska Jr.

Vincent Schot
Jerez

De zesde race van het WK Supersport 600 heeft Rob Hartog zondag één punt opgeleverd. In Spanje werd de Abbekerker vijftiende. Glenn van Straalen was ook hard op weg naar een positie in de punten, maar de Hoogkarspeler viel uit in de laatste ronde.

Beide West-Friese coureurs begonnen redelijk ver van achteren aan de race op het circuit van Jerez. Hartog vertrok vanaf plek negentien, Van Straalen zette zijn motor neer op de twintigste plek op de grid.

Hartog begon goed aan de race. Hij won direct vier plaatsen, maar bij het opkomen van het achterste rechte stuk maakte hij een foutje dat hem een plekje kostte. In een poging om deze goed te maken remde de coureur te laat, waardoor hij de bocht niet kon halen en terugviel naar de tweeëntwintigste positie.

Een valpartij in de laatste ronde kostte Glenn van Straalen punten in de zesde WK-race van het seizoen.© Foto Jamie Morris.

Van Straalen verloor juist een paar posities bij de start, maar reed daarna snel naar voren. Op zijn Kawasaki wist hij zelfs naar de twee rijders toe te rijden die knokten voor de dertiende plaats. In de laatste ronde wilde hij een aanval inzetten voor die positie, maar hierbij kwam de Hoogkarspeler ten val. ,,Dat was een fout en daar baal ik enorm van. We hadden de snelheid voor de punten en dan is het zonde dat je ze niet pakt. Het spijt mij voor het team, dat hard en goed werk heeft verricht.’’

Hartog profiteerde van de valpartij van Van Straalen. De Abbekerker ging als zeventiende de laatste ronde in, kort achter Christian Stange. Door de crash voor hem én het feit dat Hartog zelf Stange wist te passeren schoof hij op naar de vijftiende plaats en het laatste WK-punt.

,,Ik had een onwijs goede start en won vier plaatsen. Het was zonde van die fout in de eerste ronde. Als ik die niet had gemaakt, dan was er misschien meer mogelijk geweest. Desondanks was het tempo dat ik daarna kon rijden ook niet goed genoeg. Ik verloor de aansluiting met de rijders voor mij en dat viel tegen. Het gevoel was wel beter dan in Imola, maar we zijn er fysiek nog niet’’, reageerde Hartog.

Over twee weken is race 7 op Misano.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen