Viering Luilak rustig verlopen in Den Helder

Den Helder

De viering van Luilak is in de nacht van vrijdag op zaterdag in Den Helder relatief rustig verlopen.

,,Er hebben zich geen bijzonderheden voorgedaan’’, meldt politiewoordvoerder Jamy-Lee Roy. ,,We hebben geen meldingen van vernielingen gekregen. Het slechte weer kan daarbij natuurlijk een rol hebben gespeeld.’’

De gemeente Den Helder zette ditmaal, net als vorig jaar, extra handhavers in tijdens de Luilak-viering. Die hadden, onder vanwege het slechte weer, een rustige dienst. Handhavers gingen op de fiets de wijk in. Jongeren zouden preventief worden aangesproken en er was extra controle ter preventie van schade.

Deze aanpak sorteerde in 2018 al effect. Ook toen was er sprake van een relatief rustig verloop van Luilak, nadat het in 2017 nog behoorlijk uit de hand liep met brandstichting en talloze vernielingen.

Tijdens hun Luilak-dienst wisten handhavers van de gemeente Den Helder wel een verdachte aan te houden voor het afsteken van vuurwerk in de Visbuurt. De handhavers hadden een melding gekregen dat er vuurwerk werd afgestoken in de buurt. Na een zoekslag met buurtbewoners werd de verdachte op heterdaad betrapt. De man wilde nergens aan meewerken. Na een achtervolging is de verdachte gearresteerd.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons