Huizen overklast Fortuna in bekerfinale: ’Eerste klasse onwaardig, in positieve zin’

Huizen overklast Fortuna in bekerfinale: ’Eerste klasse onwaardig, in positieve zin’
Fortuna droop snel af en Huizen vierde feest.
© Foto Henk Heijnen
Uithoorn

,,Een aantal spelers van Huizen is eerste klasse onwaardig. En dat bedoel ik in positieve zin, ze zijn te goed’’, zei Fortuna-trainer Jeroen Beukman na de bekerfinale. Huizen overklaste de Wormerveerders: 5-0.

Misschien had het anders kunnen lopen, als Fortuna in de beginfase een van de kansjes had verzilverd. Want Huizen raakte in de competitie (zevende in de eerste klasse zaterdag) nog wel eens van slag bij een tegengoal. Nu was het scenario gunstig voor de groen-gelen, want na een klein kwartier was daar de voorsprong en die werd voor rust uitgebreid naar 3-0.

Een supporter van Fortuna geloofde er halverwege nog in (’nu krijgen wij wind mee’) en ook het elftal had in de kleedkamer nog altijd het idee dat het niet gespeeld was. Maar al snel in de tweede helft was er een gigantische blunder van keeper Gennaro Liklikwatil. Een eigenlijk mislukt schot van Quincy van Waveren werd gepakt door een windvlaag en stuiterde erg lullig langs de doelman.

Daarmee was na 52 minuten de finale beslist en de uitslag had nog veel hoger kunnen uitvallen, maar pas in blessuretijd was het weer raak door aanvoerder Renee Troost. Meteen daarna floot arbiter Rick Turk af.

Huizen: Mackaay, Benning (77. Vente), D. Lamme, Troost, Klaassen, Van Waveren (77. El Biyar), J. Lamme, Buitenhuis, Van Kammen, Blaauw (77. Müller), Van der Veldt.

Fortuna: Liklikwatil, Wijdenbosch (74. MacDonald), Van der Laan, Huwaë, Morsen, Manuputty (46. Purvis), Y.Klopper, Heijnis, M.Klopper, Snelders (63. Van de Poll), Plasmeijer.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons