TOV degradeert, Baarn en VVZ’49 door naar finale nacompetitie

TOV degradeert, Baarn en VVZ’49 door naar finale nacompetitie
Saddy de Koning (links) strijdt komende zaterdag met VVZ’49 tegen NiTA om een plek in de tweede klasse.
© Archieffoto
Regio

TOV is gedegradeerd naar de derde klasse. De Baarnaars verloren in de halve finale van de nacompetitie op bezoek bij NiTA: 2-1.

Door het verlies in Nieuwer Ter Aa is het gedoek gevallen voor de ploeg van Henk van Zoeren, die zich in de reguliere competitie nog wel uit geslagen positie terug wist te knokken en rechtstreekse degradatie op die manier wist af te wenden.

Dorpsgenoot Baarn maakt nog kans op promotie naar de derde klasse. Het elftal van Tom Gesgarz won afgetekend met 5-1 van CTO’70, uit Duivendrecht. In de eerste ronde waren de groenwitten nog ontsnapt aan uitschakeling. In een krankzinnige wedstrijd werd tegen RKAVIC een 2-5 achterstand weggepoetst (6-6), waarna de strafschoppenserie winnend werd afgesloten. In de finale wacht Kockengen.

Ook VVZ ’49, dat speelt om promotie naar de tweede klasse, bereikte de eindstrijd. De Soesters wonnen met 1-0 van het Zeistse Jonathan, door een doelpunt van Floris de Boer. Ook VVZ toonde in de eerste veerkracht, door tegen OSM’75 een 0-2 achterstand ongedaan te maken: 4-2. De formatie van John van Loen treft nu als laatste horde op de weg omhoog de bedwinger van TOV, NiTA.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons