Onrust bij technische leiding Telstar: spelersbudget met ruim een kwart verlaagd

© Foto: United Photos/Rob van Wieringen
Velsen-Zuid

De technische leiding van voetbalclub Telstar vreest voor komend seizoen geen competitief team op de been te kunnen brengen. De eerstedivisionist zit financieel dusdanig in de problemen dat er rigoureus gesneden wordt in het spelersbudget. De club heeft ook al afscheid genomen van enkele medewerkers.

Vrijdag maakte hoofdtrainer Mike Snoei bekend over te stappen naar De Graafschap. Hij tekent in Doetinchem voor twee jaar.

Dat betekent dat technisch directeur Piet Buter op zoek moet naar een opvolger. De technisch directeur wacht toch al een hectische zomer, want binnen het technisch hart is men bang dat Telstar komend seizoen ’voor spek en bonen mee speelt’.

De voetbalorganisatie van de club wordt flink geraakt door een bezuinigingsoperatie. Het budget voor spelers gaat komend seizoen van 835.000 euro terug naar 610.000 euro. Volgens technisch directeur Piet Buter is dit veruit het laagste budget binnen de Keuken Kampioendivisie. Zij zijn bang dat het budget onvoldoende is om een voltallige en competitieve selectie op de been te brengen. Ook Snoei deelde deze angst. De club heeft zich voor volgend seizoen verzekerd van de diensten van zeventien spelers, maar zoekt nog naar twee of drie sterkhouders en een aantal huurlingen.

Volgens algemeen directeur Pieter de Waard móét er worden ingegrepen. „We hebben de afgelopen twee seizoenen te optimistisch begroot. Er is minder geld binnengekomen dan verwacht. Daardoor is er twee seizoenen achter elkaar te veel geld uitgegeven. Dat kunnen we niet nog een jaar doen, dan valt de club om. Daardoor hebben we helaas contracten moeten beëindigen binnen de organisatie. Tijdelijke contracten zijn niet verlengd. Dat gaat om drie overeenkomsten. We zijn ervan overtuigd dat we de club op deze manier gezond maken. We hebben voor hetere vuren gestaan.”

Pieter de Waard is van mening dat de club ook met twee ton minder aan salarisbudget moet kunnen presteren. „Piet Buter is een echte vakman, juist in dit soort situaties kan hij dat bewijzen. Ik heb daar al het vertrouwen in. Trainer Marcel Keizer had in 2012/13 een spelersbudget van 450.000 euro en werd veertiende. Met 610.000 zouden we negende moeten kunnen worden.”

De bezuinigingsoperatie komt voor de buitenwacht uit de lucht vallen. Telstar kende in het seizoen 2017/2018 veel succes en verdiende daarop flink aan de transfers van verschillende spelers.

Voor Mike Snoei ontvangt de club ook een afkoopsom. De 55-jarige trainer had nog een contract voor een seizoen.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen

Video uitgelicht