De Hout Rocks gaat op 16 juni ’door de jaren heen’

De Hout Rocks gaat op 16 juni ’door de jaren heen’
3 Point Landing
© PR Foto’s
Alkmaar

’Rock door de jaren heen’ is het motto van De Hout Rocks, zondag 16 juni van 13 tot 18 uur in de Alkmaarderhout.

Als vanouds komen bij dit onderdeel van Cultuurpark De Hout de liefhebbers van het stevigere repertoire aan hun trekken. Het festival richt zich op talentontwikkeling uit de eigen regio. Daarnaast staat De Hout Rocks dit keer ook in het teken van de geschiedenis van de rock. De klassieke aanpak van de seventies wisselt af met het werk van hedendaagse rockers.

Het festival wordt geopend door Basement Killers. Het repertoire wisselt van ’kneiterhard’, naar atmosferisch. De songs zijn geïnspireerd op het werk van bands als Alice in Chains, Soundgarden en Porcupine Tree.

Het tweede optreden is dat van 3 Point Landing. Het Alkmaarse trio heeft goed gekeken en geluisterd naar hedendaagse fenomenen als Muse, Imagine Dragons en Twenty-one Pilots. De ’keytar’, een toetsenbord dat als een gitaar wordt gedragen, speelt een belangrijke rol.

Daarna is het podium voor Edwin Danks. De band speelt moderne rock met een flinke scheut seventies en grunge.

De afsluiter is So be it uit Egmond. De band speelt al jaren rockklassiekers in kroegen en festivals in Noord-Holland.

In het Kunstnest is werk te zien van de kunstenaars Ravi Sterman (multi-media-art) en Jos Kuys (schilderijen). De Hout Rocks wordt georganiseerd door Stichting Cultuurpark De Hout.

Meer nieuws uit Alkmaar

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons